Videó: Még élt a kutya, amikor konténerbe dobták egy sintértelepen


Videó: Még élt a kutya, amikor konténerbe dobták egy sintértelepen

2013. január 08., kedd, 13:17 Utolsó frissítés: 2013. január 08., kedd, 13:16

Szerző:hvg.hu

Megdöbbentő felvételeket tett közzé a Facebookon egy makói állatvédő. A felvételek miatt belső vizsgálatot rendeltek el a makói gyepmesteri telepen, és nyomoz a rendőrség is.

 https://youtu.be/BNu2B_ouFBU

Egy makói állatvédő a Facebookon tette közzé azt a videót, amelyet egy makói gyepmesteri telepen készített. A telepen egy konténerben fejbe lőtt elpusztult kutyák között egy még élő kutyát talált. Az állat orrából dőlt a vér, halálán volt, de még lélegzett – adta hírül a Délvilág nyomán a Délmagyar.hu.

A makói kórházban boncmesterként dolgozó állatvédő naponta kijár a sintértelepre, kutyákat etet és felvételeket készít. Állítja: a minap lefotózott, konténerbe dobott kutyákat lelőtték. Többet közülük korábban etetett, tehát kizárt, hogy a tetemeket idegenek hordták volna a gyepmesteri telep konténereibe. Mint elmondta, a kóbor kutyák lelövését törvény tiltja: kizárólag 2 injekcióval lehet őket elpusztítani, először altató, majd méreganyag befecskendezésével. Az állatvédő szerint Magyarországon gyakori, hogy a drága szereket megspórolva egyszerűen lelövik a kutyákat a gyepmesterek.

Daróczi András gyepmester azt mondta, a szabályszerűen altatták el az állatokat, az is okozhat orrvérzést. Az altatásokat állatorvos végzi, és dokumentálják. A sok kutyatetemet azzal magyarázta, hogy a konténerek mindenki számára nyitottak, így a városból is ide hordják az elgázolt vagy másképp elpusztult ebeket.

A telepet üzemeltető Kommunális Nonprofit Kft. felfüggesztette a gyepmestert, amíg a telepen elrendelt belső vizsgálat lezajlik. A telepet alig egy éve újították fel.

A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz az ügyben ismeretlen tettes ellen.

mo-ban készüöt videó

https://youtu.be/Hy0a-lZylQw

https://youtu.be/DG-SUvDfdUE

Advertisements

One thought on “Videó: Még élt a kutya, amikor konténerbe dobták egy sintértelepen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s