VIDEO Toen een onfortuinlijke hond onlangs vast kwam te zitten in een kanaal in Roemenië snelden twee voorbijgangers te hulp en brachten het kletsnatte en doodsbange dier terug aan land. Vooral de reactie van de hond is wat het filmpje zo opmerkelijk maakt.


1920465_10151989555188269_556796845_nVIDEO Toen een onfortuinlijke hond onlangs vast kwam te zitten in een kanaal in Roemenië snelden twee voorbijgangers te hulp en brachten het kletsnatte en doodsbange dier terug aan land. Vooral de reactie van de hond is wat het filmpje zo opmerkelijk maakt.

Het filmpje werd dinsdag op Youtube geplaatst door de Roemeense nieuwswebsite Dejeanul.ro en werd intussen al meer dan een miljoen keer bekeken. Op de beelden is te zien hoe enkele mannen, naar verluidt vissers, een hond in veiligheid brengen. Hoewel veel mensen in hun commentaren duidelijk maakten dat het geen goed idee is om een volwassen dier bij het nekvel te dragen, lijkt de hond er ongedeerd vanaf te zijn gekomen. Na de reddingsactie dartelt het dier vrolijk rond en lijkt het zijn redders te willen ‘bedanken’.
Of honden in staat zijn emoties te tonen zoals mensen is nog steeds voer voor discussie onder wetenschappers (hoewel dit voor de baasjes van trouwe viervoeters een uitgemaakte zaak lijkt). In oktober besloot een tweejarig onderzoek naar de band tussen mens en hond dat “honden ook mensen zijn” en meer recente studies suggereren dat honden stemmen en emoties net zoals mensen verwerken.
Hoewel deze enthousiaste hond dus misschien gewoon blij is terug aan land te zijn, lijkt het erop dat het dier wel degelijk dankbaar kan zijn voor de reddingsactie.

 

http://www.hln.be/hln/nl/17541/Het-leukste-van-het-web/article/detail/1832954/2014/03/29/Hond-bedankt-mannen-voor-reddingsactie-uit-ijskoud-water.dhtml

Advertisements

2 thoughts on “VIDEO Toen een onfortuinlijke hond onlangs vast kwam te zitten in een kanaal in Roemenië snelden twee voorbijgangers te hulp en brachten het kletsnatte en doodsbange dier terug aan land. Vooral de reactie van de hond is wat het filmpje zo opmerkelijk maakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s